0

0,00 Kč

celkem: 0,00 Kč
včetně DPH
Přejdi do košíku
Košík
Účet

SOUS-VIDE to je měkkounké masíčko a zdravá metoda vaření

Už jsi ochutnal měkoučké šťavnaté maso, které je uvnitř nádherně růžové, na jazyku se rozplývá, jeho chuť a vůně je prostě nepopsatelná? Bylo připraveno metodou SOUS-VIDE, která je jednodušší, než si myslíš.

Co to vlastně je?

SOUS-VIDE je vaření při konstantní teplotě (nejčastěji v rozmezí 55 – 60°C) ve vakuu.
Ve výsledném pokrmu se všechny chutě úžasně propojí, takže každá větvička bylinky, každý plátek citronu nebo každý kousek másla je znát všude napříč průřezem celé suroviny.
Připravovat touto metodou můžeš maso, ryby, zeleninu, ovoce ale i například vejce.
Slovo SOUS-VIDE (čti sů ví) pochází z francouzštiny a v překladu znamená "VE VAKUU".



JAK NA TO?

4 kroky k úspěchu, je to velmi snadné:

1. Ingredienci uložíš do vakuovacího sáčku společně s bylinkami a kořením.
2. Ze sáčku vysaješ veškerý vzduch pomocí VZDUCHOCUCu.
3. Sáček pak vložíš do vodní lázně, nastavíš na požadovanou teplotu a „vaříš“ (odborně řečeno: pošíruješ) minuty, hodiny, klidně i celý den. Můžeš na to vyzkoušet třeba Combivar.
4. Z vakua vyndáš pokrm vařený, takže některé lahůdky (panenka, steak, ryba) potřebují ještě zprudka opéct po všech stranách. Musí to být opravdu rychlý proces, aby jsi nepřišel o rovnoměrné propečení a šťavnatost - o to tu jde totiž nejvíc!

Vždy musíš vědět dvě věci: na kolik stupňů a na jakou dobu máš zavakuované suroviny „vařit”.
Každý má rád jinou úpravu, ale oblíbené je např. toto:
tenký rybí filet: 55°C a 15 –20 minut  /  kuřecíprsa: 75°C a 25 minut  /  panenka: 61°C a 3 hodiny.

Výsledkem budeš nadšen! Maso bude vždy měkké a šťavnaté, bude se na jazyku rozpadat a na talíři si udrží svůj tvar. Zelenina si zachová všechnu šťávu, která se nevyvaří do vody ani nevypaří v páře.

Náš tip: Vyzkoušej metodu SOUS-VIDE v COMBIVARu:

K vakuovaní masa a potravin se ti skvěle hodí automatická elektrická vakuovačka VZDUCHOCUC®.

Pokud se rozhodneš pořídit si domů VZDUCHOCUC, určitě oceníš jeho mnohostranné využití:

1. NA MASO NA MRAZÁK - maso pak nevymrzá (jako v klasickém mikrotenu) a nejsou kolem něj vymrzlé ledové krystalky.
2. NA NAKLÁDÁNÍ MASA, protože ve vakuu se prostě marinuje lépe a rychleji.
3. NA ZELENINU, uchovávání i vaření.
4. NA UZENINY - neosychají a vydrží déle. Jasným důkazem vám může být to, že už když třeba kupujete uzené, tak je už
z prodejny vakuované.
5. NA SÝRY - ty už se také některé prodávají vakuované, aby se prodloužila jejich trvanlivost.
6. OVOCE - sezónní ovoce také nevymrzá. To znamená, že po půl roce v mrazáku nemáte JAHODY SE SNĚHEM, ale jahody.
7. SOUS-VIDE je pomalé vaření ve vakuu při nižších teplotách.
8. BOJ PROTI MOLŮM ve špajzce! Do sáčku se prostě mol nedostane.
9. Do velkých sáčků lze vakuovat i MENŠÍ KOUSKY OBLEČENÍ (cestování nebo skladování).
10. Můžete použít i pro uchovávání OŘECHŮ, SUCHÝCH PLODŮ, KÁVY a jiných potravin…

Můžeš si zakoupit navíc i speciální vakuovací zipové sáčky s ventilkem. Každý sáček má připravené popisovatelné pole.

Krásný den Ti přeje za marketingový tým společnosti Vaše DEDRA

Šárka Synková

Autor článku:
Šárka Synková
manažerka marketingu, příprava katalogů, hlídání výrobků a spolupráce při zavádění novinek a nových projektů...
Publikováno:
13.03.2017

Pošli to dál...

0